Tilskud til gasfyr

Der ydes tilskud til udskiftning af både nyere og ældre gasfyr, hvis man skifter over til enten en luft-vand varmepumpe eller et jordvarme anlæg. Begge varmepumpeløsninger er langt mere effektive og skånsomme mod miljøet, så udover at du kan spare en masse penge årligt i varmeudgifter, så sparer du også miljøet for mange kil unødvendig udledet Co2.

OBS OBS: Der gives IKKE længere tilskud til udskiftning af et gammelt gasfyr til et nyere gasfyr.

Og det er netop vejen til at gøre os uafhængige af fossile brændstoffer og mere miljøbevidste, som er årsagen til at regeringen har besluttet at yde tilskud til udskiftningen af gasfyr. Der ydes også tilskud til udskiftning af oliefyr, som du kan læse her.

tilskud gasfyr


Hvor kommer tilskuddet fra?

Regeringen fik i juni 2020 vedtaget Klimaplanen, som yder massive tilskud til den grønne omstilling, herunder også tilskud til gasfyr, hvor man udskifter disse til de vedvarende energikilder, som luft-vand varmepumper og jordvarme anlæg benytter sig af. Udover tilskud til udskiftning af gasfyr (og andre varmekilder, som f.eks. olie eller el), så er der også afsat midler til andre miljø- og energivenlige tiltag, som f.eks. bedre isolering, udskiftning af vinduer og døre mv.

Planen og tilskudsordningen er siden hen blevet revideret af flere omgange, hvor bla. krigen i Ukraine og de massive stigninger i energipriser, og tanker om hvordan vi skal omlægge hele vores energiforsyning og struktur. I dag er tilskudordningerne derfor splittet op i flere forskellige, som vi gennemgår nedenfor.


Så meget kan du få i tilskud

Vi har opridset i nedenstående tabel hvor meget som du kan få i tilskud hvis du skifter dit gasfyr ud med en varmepumpe. Vil du vide mere om de forskellige tilskudsordninger, så har vi gennemgået ordningerne mere detaljeret i afsnittene nedenfor.

Tilskudsordning Beløb
Varmepumpepuljen 17-27.000 kr.
Afkobling af gasnetværket 7-8.000 kr.
Tilskud fra Totalkredit (hvis du er kunde) 10.000 kr.
Slip for tinglysning og lånesagsgebyr (hvis du skal låne) 10-12.000 kr.
* Hvis du køber varmepumpe på abonnement, så vil tilskuddet være på ca. 25.000 kr.Få tilbud på varmepumpe

Bliv klar til tilskud fra Varmepumpepuljen når den åbner i september 2023. Få tilbud på udskiftning af dit olie- eller gasfyr til en effektiv varmepumpe.

Få tilbud her

Varmepumpepuljen

Når du køber din egen varmepumpe

Der er fra 2023 oprettet en ny separat pulje til at støtte køb og montering af luft-vand varmepumper eller jordvarmepumper. Den hedder varmepumpepuljen og administreres af Energistyrelsen. Tidligere hed tilskudningsordningen til varmepumper bygningspuljen, men den er lavet om en energirenoveringspulje, som fokuserer på energieffektivisering, som f.eks. efterisolering mv.

Varmepumpepuljen åbner i september 2023 og du kan med fordel tilmelde dig nyhedsbrevet hos SparEnergi for at være klar når der er nyheder om puljen. Tilskuddet er endnu ikke helt offentligjort, men det forventes at blive et fast tilskud på 17.000 kr. for en luft-vand varmepumpe og 27.000 for jordvarmepumpe. Tidligere var tilskuddet afhængigt af størrelsen på anlægget.

Tilskuddet vil sandsynligvis fungere som de tidligere år, hvor først til mølle princippet gælder. Det forventes at omkring 13.000 husejere kan få tilskud i 2023 (der tildeles lignende puljer hvert år frem til 2026). Så derfor er det en god idé at gøre sig klar, f.eks. i form af at have indhentet forskellige tilbud fra leverandører. Derudover fungerer det også sådan at du ikke må lave en aftale med en håndværker før end at du har fået tilsagn om tilskuddet fra varmepumpepuljen. Når tilskuddet er givet, så har man 2 år til at gennemføre projektet og udskiftningen af det gamle oliefyr eller gasfyr til en varmepumpe eller jordvarme.

Skriv dig op til Energistyrelsens nyhedsbrev om varmepumpepuljen her: SparEnergi nyhedsbrev om varmepumpepuljen.


Skrotningsordningen

Når du køber en varmepumpe på abonnement

Skrotningsordningen 2023, som er en del af regeringens Klimaaftale, er en tilskudsordning, hvor du kan få tilskud, hvis du vælger at skrotte dit gamle oliefyr eller gasfyr, til fordel for en varmepumpe (luft-vand) på abonnement. Tilskuddet er til førstegangsbetalingen i forbindelse med at man overgår til en varmepumpe på abonnement. Tilskuddet er på 25.000 og typisk vil din varmepumpeleverandør sørge for at søge om tilskuddet for dig.

Når man køber en varmepumpe på abonnement, så betaler man typisk en engangsbetaling (også kaldet førstegangsbetaling), et abonnementsgebyr og en løbende pris for selve leveringen af varmen. Med denne løsning, så slipper man for en stor investering til at begynde med og samtidig er det leverandørens ansvar både at installere og stå for drift og vedligehold. Førstegangsydelsen kan nogle gange bestemmes af kunden selv og kan sammenlignes med førstegangsydelsen på en leasingbil. Jo højere førstegangsydelse, jo mindre pris på abonnementet senere hen

Vær opmærksom på, at det er et krav at du skal have bopæl uden for den kollektive varmeforsyning, hvilket vil sige at du ikke må bo i et område, hvor der er enten i dag er mulighed for at blive tilkoblet til fjernvarme, eller at det er planlagt i fremtiden.

Nedenfor kan du se en liste over udbydere at varmepumpepumpe på abonnement:

- OK
- Nærvarme Danmark
- Best Green
- Ewii


Få tilbud på varmepumpe

Bliv klar til tilskud fra Varmepumpepuljen når den åbner i september 2023. Få tilbud på udskiftning af dit olie- eller gasfyr til en effektiv varmepumpe.

Få tilbud her

Tilskud til afkobling af gasnetværket

Hvis du skifter et gasfyr ud med en varmepumpe, så skal man betale et gebyr til gasleverandøren for at blive afkoblet. Også dette er der oprettet en tilskudsordning til, så man faktisk helt kan slippe for gebyret, som typisk ligger på 7-8.000 kr. Tilskudsordningen kaldes afkoblingsordningen og fungerer efter først til mølle princippet. Læs mere hos Evida.


Slip for tinglysningsgebyr og lånegebyr

Hvis du skal låne penge til din nye varmepumpe, så har Finans Danmark og regeringen også lavet et initiativ, så man som kunde kan slippe for både tinglysningsafgiften til staten (ca. 3.500 kr.) og etableringsgebyret på lånet (ca. 8.000 kr.). Kampagnen er kaldt "Fyr dit fyr". Dette kan du snakke med din bankrådgiver om.


Tilskud fra Totalkredit

Er du kunde hos Totalkredit (mange har realkredit igennem Totalkredit via deres bank), så kan du faktisk også få yderligere et tilskud på 10.000 kr., hvis du vælger at udskifte dit gasfyr med en ny luft-vand varmepumpe eller jordvarmepumpe. Du kan læse mere om reglerne for tilskud her: Sådan får du tilskud til varmepumpe fra TotalkreditSådan indhenter du tilbud

Du kan med fordel benytte dig af nogle af de online tilbud tjenester, som der findes på nettet, når du skal indhente tilbud på opgaven med at udskifte dit gamle gasfyr til en varmepumpe. Hos 3byggetilbud kan du benytte disse sider:

- Hent 3 tilbud på luft-vand varmepumpe: Luft-vand tilbud via 3byggetilbud

- Hent 3 tilbud på jordvarme: Jordvarme tilbud via 3byggetilbud


Læs mere om de forskellige tilskud til varmepumper her og bliv klogere på hvordan selve ansøgningen om tilskud til udskiftning af oliefyret skal ske rent praktisk.Få tilbud på varmepumpe

Bliv klar til tilskud fra Varmepumpepuljen når den åbner i september 2023. Få tilbud på udskiftning af dit olie- eller gasfyr til en effektiv varmepumpe.

Få tilbud herHåndværkerfradrag

Håndværkerfradraget (også kaldet boligjobordningen) blev afskaffet d. 1. april 2022. Du kan derfor ikke længere få fradrag for håndværksarbejde og dermed arbejdslønnen til f.eks. montering af den nye varmepumpe og nedtagning af det gamle oliefyr eller gasfyr.

Få tilbud på varmepumpe

Bliv klar til tilskud fra Varmepumpepuljen når den åbner i september 2023. Få tilbud på udskiftning af dit olie- eller gasfyr til en effektiv varmepumpe.

Få tilbud her

Tilbud på varmepumpe

Bestil uforpligtende tilbud på udskiftning af dit olie- eller gasfyr til en luft-vand varmepumpe eller jordvarme.
Få tilbud på varmepumpe

I samarbejde med 3byggetilbud